Пол Крејг Робертс: Украдоше нам Америку

Cartoon Movement - BULLETPROOF

Данас је Ускрс, важан хришћански празник. А опет, нема га у календару који је део "Епловог" софтвера што га та компанија испоручује са својим лаптоп рачунаром. Данас је и Први април, тј. Дан будала, али то већ јесте обележено у "Епловом" календару. За "Еплове" програмере, априлски Дан будала је важнији од Ускрса.

Како је могуће да једна америчка компанија, "Епл", означава Пети мај (мексички јубилеј победе над Французима у Битки код Пуебла 1862. године, али не и Ускрс?

И јеврејску Хануку 13. децембра, али не и Ускрс?

И Кванзу 26. децембра, али не и Ускрс?

И Дан мрмота 2. фебруара, али не и Ускрс?

И Дан св. Патрика 17. марта, али не и Ускрс?

И Дан Земље 22. априла, али не и Ускрс?

И први дан Рамадана, муслиманског празника који почиње 15. маја, али не и Ускрс?

И Еид ал-Фитр, крај Рамадана од 15. до 17. јуна, али не и Ускрс?

И Еид ал-Аду (Курбан-бајрам) 20. августа, али не и Ускрс?

И Рош Хашану, јеврејску Нову годину 10. септембра, али не и Ускрс?

И јеврејски Јом Кипур 19. септембра, али не и Ускрс?

И муслиманску Ашуру 20. септембра, али не и Ускрс?

И Дивали, хиндуистички Дан светлости 7. новембра, али не и Ускрс?

Ето како краду нашу, америчку културу, и бришу сећање. У моје време, Ускрс смо звали Ускршњи празници. Данас је то Пролећни распуст, време за пијанчење и сексуалне баханалије на плажама Флориде.

САД су основане као хришћанска држава. То не значи да су држављани морали да буду хришћани или ће, у супротном, бити прогнани. То је једноставно значило да сте морали да размишљате о другима да би смели да се ујутру погледате у огледалу. Хришћанство је америчкој култури дало морални тон. Јесте, било је много лицемера и много чега злог, али постојао је стандард за просуђивање. Имамо ли данас, у 21. веку, нека начела на основу којих ћемо судити о (не)делима Вашингтон оправдаваних лажима, потпуним или делимичним уништењима толиких земаља и народа? Осим шачице људи, Вашингтон нико не критикује због ратних злочина које и дан-данас чини по целом свету. Све уз фанфаре америчких медија.

Данашњи Американац, бар онај из великог града, не сме да се погледа у огледалу ако није опљачкао кога старог или беспомоћног човека или, још боље, масу њих. Судећи по покољима које смо извршили само током последњих сто година - над Авганистанцима, Ирачанима, Либијцима, Сиријцима, Пакистанцима и Србима, и подржавајући Израел и Саудијску Арабију, над Палестинцима и Јеменцима - Американци о другима мисле да је све то олош и шљам, што се може сатрти без бојазни да ће се нарушити било шта од америчког схватања исправног и погрешног.

Стога и бива да америчке "дипломате" страним државницима и владама говоре да морају да чине шта им Вашингтон каже или ће бити тако избомбардовани да ће се вратити у камено доба.

Стога и не не чуди што за Ускрс, други по важности хришћански празник, нема места у "Епловом" рачунарском календару, јер је шачица Јевреја успела да истера своје, да Божић више не буде општенародни празник, да га сведу на само још једну потрошачку грозницу.

Држава без заједничке засноване на заједничким моралним начелима и није држава. А опет, оно што би хтело да је држава, Сједињене Америчке Државе, бива утеравано у рат против једне праве државе, Русије. САД немају никаквих шанси у предстојећем рату.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Трамп једно говори друго ради


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: How Our Country Was Stolen - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на antiX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!